Jablkový ovsený koláčik

Potrebujeme:

Na cesto:
3 vajcia
3 PL ovsenej múky
2 PL kokosu
1 ČL prášku do pečiva
45g vanilkového proteínu
2 PL hnedého cukru alebo iné Vami používané sladidlo, prispôsobte množstvo vzhľadom na sladivosť (stévia…)
Na plnku:
1 ČL hnedého cukru
200g jabĺk
arašidové maslo
škorica


245fac3d


Postup:

Bielka oddelíme od žĺtkov. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pokiaľ používate cukor, pridajte ho k bielkom a vyšľahajte spolu. ( Ja som mala vanilkový proteín, ktorý mi to dostatočne osladil, takže som cukor nepridávala).V druhej miske prešľaháme mixérom aj žĺtka.
Potom žĺtka pridáme do misy k bielkom a veľmi jemne premiešame stierkou. Žĺtka zamiešavame tak, že zdola jemne prehadzujeme bielka, nech hmota ostane nadýchaná. V ďalšej miske si pripravíme suché suroviny, takže zmiešame ovsenú múku, kokos, práčok do pečiva a proteín. Túto zmes pridávame k vaječnej zmesi po tretinách, takže najprv prisypeme prvú tretinu a dobre s citom zamiešame, potom druhú a tretiu časť.

Pokiaľ nemáte proteín, nahraďte ho ešte ovsenou múkou, aby bola konzistencia cesta zachovaná. Prípadne ak sa Vám bude cesto zdať príliš jemné, môžete ešte pridať 1-2 PL ovsenej múky. Keď máme zmes premiešanú, vylejeme ju na formu jemne potretú maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C, asi tak na 25 – 30 minút.

Zatiaľ si pripravíme jabĺčka. Očistíme ich od šupky a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do menšieho hrnca a posypeme 1 ČL hnedého cukru. Dobre premiešame a necháme ich pustiť šťavu. Potom jabĺčka v hrnci prehrejeme, môžeme pridať trošku vody, aby sa udusili a boli jemné.

Upečený koláčik necháme vychladnúť a potom ho potrieme arašidovým maslom. Navrch dáme oblanšírované sladké jabĺčka, nakrájame a podávame.

1 porcia obsahuje: 5g zdravých tukov, 8g bielkovín a 8g sacharidov

Be Social