Cheesecake s mangom

Cheesecake je veľmi obľúbený dezertík, ktorý zvládne pripraviť každá šikovná gazdinka. Vďaka tvarohu je takýto koláčik aj dostatočne sýty a poteší aj mužské pokolenie, pretože je plný bielkovín. Pre nás ženy je to tiež štíhlejšia voľba zákusku, ktorú si na rozdiel od ťažkých krémových koláčov nemusíme odopierať.

Cheesecake chutí najlepšie s čerstvým ovocím, s ktorým ho môžete podávať podľa aktuálnej sezóny. Dá sa urobiť nepečený (ktorý tuhne v chladničke) alebo klasický originálny cheesecake upečený v rúre. V oboch prípadoch je to veľmi jednoduché.

My vám dnes prinášame recept na vynikajúci mangový cheesecake, s ktorým pocítite chuť exotiky v lete či v zime. Mango sa dá v našich obchodoch kúpiť počas celého roka, takže to nie je problém. Keď je zrelé, je krásne sladučké a lahodné.

Mango má tiež skvelé účinky na chudnutie– podporuje trávenie, metabolizmus a odvádza z tela prebytočnú vodu. Jeho exotickú chuť ešte viac vyzdvihne škorica, ktorú do cheesecaku pridáme.

Ak hľadáte recept na chutný cheesecake v zdravšom prevedení, nech sa páči – tu je recept na náš fit Mangový cheesecake, s ktorým si získate celú rodinu.

Potrebujeme:

  • 500g jemného nízkotučného tvarohu
  • 250g jemnej ricotty
  • ½ väčšieho zrelého manga
  • Odmerku (30g) vanilkového proteínu
  • 150g bieleho jogurtu
  • 1 vajce
  • 2 bielky
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • ½ ČL škorice
  • ½ PL brezového cukru (prípadne stévia, med, javorový sirup)

Postup:

Vo veľkej miske zmixujeme tvaroh, ricottu, proteín, žĺtok, vanilkovú esenciu, škoricu a xylitol. Mango ošúpeme a nakrájame na kocky, v kuchynskom robote alebo pomocou tyčového mixéra ho rozmixujeme na pyré a pridáme do tvarohovej hmoty.

Bielka si vyšľaháme osobitne na tuhý sneh. Potom sneh po tretinkách jemne zamiešame do tvarohovej hmoty tak, aby ostala nadýchaná. Celú hmotu vylejeme do okrúhlej vymastenej formy (potretej kokosovým olejom).

Cheesecake pečieme 50 minút na 160°C. Po upečení ho necháme ešte aspoň 30 minút v rúre s mierne pootvorenými dvierkami pomaly chladnúť. Potom ho vyberieme a preložíme chladnúť do chladničky. Podávame s kúskami čerstvého manga.

 

Najnovšie z blogu

Inca Collagen: moja recenzia a skúsenosť – oplatí sa?

Na našom blogu pravidelne testujeme zdravé potraviny či výživové doplnky. Nemohli sme preto vynechať jeden...

Read More

Lipozomálne vitamíny – všetko, čo o nich treba vedieť

Trh s výživovými doplnkami neustále rastie a napreduje. Niet sa čomu diviť, keďže vitamíny a...

Read More

Najnovšie z blogu

Be Social