Špaldový mug cake s pekanovými orechmi a škoricou

Stačí pár minút a chutný špaldový koláčik je na svete. Túto dobrotu si môžete pripraviť napríklad na raňajky alebo poobede ako dezert k šálke vianočného čaju.

Potrebujeme:

  • 3 PL špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 PL kokosového oleja
  • 1/4 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 ČL trstinového cukru alebo adekvátne množstvo iného prírodného sladidla
  • 1/2 ČL škorice
  • hrozienka
  • pekanové oriešky (prípadne vlašské)

Postup:

Priamo v hrnčeku zmiešame múku s práškom so pečiva, škoricou, sladidlom, vajíčkom a kokosovým olejom. Do cesta pridáme pár hrozienok a posekaných orieškov a vložíme do mikrovlnky.
Zohrievame 1 minútu a 30 sekúnd.  Podávame ozdobené orieškami, prípadne poliate vanilkovým jogurtom a s čerstvými kúskami jablka.

Be Social