Pohánkový perník s ricottovým krémom

Keď máte tie správne prísady, pečenie môže byť až smiešne jednoduché, pričom výsledok absolútny kulinársky zážitok, s ktorým urobíte dojem na všetkých.

Na našom blogu pečieme zdravo a chutne, bez použitia klasických bielych-rafinovaných-nutrične prázdnych surovín.

Preto si dnes ukážeme jednoduchý a rýchly recept, do ktorého pôjdu samé kvalitné dobroty. Základom je pohánková zmes do perníka, ku ktorej pridať len vodu a trochu oleja a je to.

Vážne také jednoduché. Ale ešte si to vylepšíme. Do cesta pridáme aj oriešky a sušené ovocie a perník potrieme sladkým ricottovým krémom s pravou vanilkou, ktorá úžasne vonia.

 

Potrebujeme:

Pohánkový perník Biolinie
330 ml vlažnej vody
60 ml slnečnicového oleja
1 vajce (nemusí byť)
2 PL kakaa
3 PL slivkového lekváru
hrsť posekaných vlašských orechov
hrsť sušených hrozienok
hrsť sušených brusníc
Poleva:
slivkový lekvár na potretie
250g jemnej ricotty
2 PL trstinového cukru
1/4 prášku z pravej vanilky


Postup:

Do veľkej misky vysypeme sypkú zmes na prípravu perníka. Pridáme kakao, vajce, vodu, olej, lekvár a všetko dobre zmixujeme mixérom na jemné cesto.

Nakoniec do cesta pridáme hrozienka, brusnice a vlašské orechy. Hmotu vylejeme na vymastený-vysypaný menší plech s priemerom asi 20 cm. Pečieme na 180°C 30 minút.

Hotový koláčik necháme vychladnúť. Na záver si pripravíme polevu. V miske zmiešame ricottu s práškom z pravej vanilky a podľa chuti dosladíme trstinovým cukrom alebo iným sladidlom.

Perník potrieme lekvárom a vrstvou ricottového krému a môžeme podávať.

pohánkový_perník_s_ricottou_fitness_dezerty_02 pohánkový_perník_s_ricottou_fitness_dezerty_03

 

 

 

Be Social