Je tu ďalší svieži letný recept. Tentoraz naozaj výborná kombinácia chutí -tvaroh, vanilka, horká čokoláda, mak a čerešne – Čerešňová straciatella torta.
Potrebujeme:
1 kg jemného nízkotučného tvarohu
detské pišktóty
2 ČL vanilkovej esencie
50g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa (min. 70%)
1 PL maku
sladidlo podľa výberu (stévia/xylitol..)
balíček čírej mletej želatíny (20g)
balíček čírek mletej želatíny (10g)
1,5 dcl mlieka
2 dcl vody
čerešne zo záhradky 😉
Postup:
Čerešne si očistíme a vykôsktujeme. Tvaroh vo veľkej miske zmiešame s vanilkovou esenciou a podľa chuti osladíme. Pridáme mak, nastrúhame najemno horkú čokoládu a premiešame s tvarohom. Na spodok okrúhlej formy poukladáme vrstvu piškótov.
Želatínu (20g) necháme napučať v mlieku, zahrejeme kým sa úplne rozpustí a primiešame do tvarohu. Tvarohovú hmotu vylejeme do formy na piškóty a rovnomerne rozotrieme.
Navrch pridáme čerešne, ktoré môžeme tiež jemne osladiť ak chceme. Nakoniec rozpustíme druhý balíček želatíny (10g) vo vode a zalejeme čerešne.
Tortu odložíme stuhnúť do chladničky.