Veľkonočná mrkvová torta

Potrebujeme:

2 hrnčeky hladkej celozrnnej špaldovej múky
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
4 vajcia
1/2 hrnčeka kokosu
2,5 hrnčeka strúhanej mrkvy
1,5 hrnčeka mlieka
3/4 hrnčeka trstinového cukru/brezový cukor/stévia
1/2 hrnčeka hrozienok alebo brusníc
2 ČL vanilkovej esencie
1/4 ČL sušeného zázvoru
1/2 ČL škorice
citrónová kôra
Na potretie:
250g jemnej ricotty
citrónová kôra
trstinový cukor/brezový cukor/stévia
višňový lekvár
pistácie na ozdobu


4lifedirect_01


Postup:

1. Všetky suroviny okrem cukru zmiešame mixérom vo veľkej miske.
2. Teraz cesto ochutnáme a dosladíme podľa chuti, či už trstinovým, brezovým cukrom alebo stéviou. Ja som použila 3/4 šálky trstinového cukru.
3. Cesto prelejeme do okrúhlej formy alebo na plech (vymastestený a vysypaný múkou).
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Pokiaľ máte cesto na väčšom plechu malo by stačiť cca 30 minút. V okrúhlej forme však bude cesto vyššie, preto bude potrebovať viac času na pečenie. Moje sa pieklo 40 minút.
5.Hotový koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
6. Zatiaľ si pripravíme ricottový krém. Ricottu osladíme (opäť toľko koľko chceme trstinovým cukrom alebo iným sladidlom) a štedro do nej nastrúhame citrónovú kôru. Dobre zamiešame.
7. Vychladnutý koláč potrieme višňovým lekvárom a ricottovým krémom. Dozdobíme veľkonočnými dekoráciami a posekanými pistáciami.

mrkvovy_kolac_mrkvova_torta_fitness_dezerty_05

 

formoline

Be Social