Máte chuť na nejaký dobrý zdravý koláčik? Potom budete tento recept na špaldový koláč s pudingom a ovocím milovať!
Chrumkavé cestíčko, sladučký voňavý puding a čerstvé letné ovocie podľa vašej chuti vytvoria dokonalú kombináciu, ktorú môžete stále obmieňať: vyskúšajte koláč napríklad s čokoládovým pudingom a broskyňami alebo s jahodovým pudingom a červenými ríbezľami. Je to len na vás 😉
Takýto koláčik je celkom sýty, preto si ho môžete pokojne dopriať napríklad aj ako zdravé raňajky.
Potrebujeme:
Cesto:
- 300g hladkej špaldovej múky
- 100g ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek)
- 70g trstinového alebo kokosového cukru
- 2 vajcia
- 200g kravského masla
Plnka:
- Domáci alebo BIO jahodový džem
- Vanilkový puding BIO
- ½ l mlieka alebo rastlinného nápoja (náhrady mlieka)
- 2 PL trstinového alebo kokosového cukru
- 400g čerstvého letného ovocia (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle…)
Postup:
V miske zmiešame múky s cukrom. Pridáme maslo, vajíčka a vymiesime cesto, ktoré odložíme na 30 minút odstáť do chladničky. Potom cesto vyberieme a rozvaľkáme. Vložíme do okrúhlej vymastenej a vysypanej formy a kraje utlačíme, aby pekne sadli.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť a potom ho potrieme jahodovým džemom. Puding si pripravíme podľa návodu na obale a vylejeme na korpus.
Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním koláčik ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti, prípadne ešte pokvapkáme medom a nakrájame.
TIP: AK chcete koláč obohatiť o dávku bielkovín, pridajte si do pudingu odmerku proteínu alebo si pripravte rovno proteínový puding 😉