Špaldový koláč s vanilkovým pudingom a letným ovocím

Máte chuť na nejaký dobrý zdravý koláčik? Potom budete tento recept na špaldový koláč s pudingom a ovocím milovať!

Chrumkavé cestíčko, sladučký voňavý puding a čerstvé letné ovocie podľa vašej chuti vytvoria dokonalú kombináciu, ktorú môžete stále obmieňať: vyskúšajte koláč napríklad s čokoládovým pudingom a broskyňami alebo s jahodovým pudingom a červenými ríbezľami. Je to len na vás 😉

Takýto koláčik je celkom sýty, preto si ho môžete pokojne dopriať napríklad aj ako zdravé raňajky.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 300g hladkej špaldovej múky
  • 100g ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek)
  • 70g trstinového alebo kokosového cukru
  • 2 vajcia
  • 200g kravského masla

Plnka:

  • Domáci alebo BIO jahodový džem
  • Vanilkový puding BIO
  • ½ l mlieka alebo rastlinného nápoja (náhrady mlieka)
  • 2 PL trstinového alebo kokosového cukru
  • 400g čerstvého letného ovocia (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle…)

Postup:

V miske zmiešame múky s cukrom. Pridáme maslo, vajíčka a vymiesime cesto, ktoré odložíme na 30 minút odstáť do chladničky. Potom cesto vyberieme a rozvaľkáme. Vložíme do okrúhlej vymastenej a vysypanej formy a kraje utlačíme, aby pekne sadli.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť a potom ho potrieme jahodovým džemom. Puding si pripravíme podľa návodu na obale a vylejeme na korpus.

Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním koláčik ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti, prípadne ešte pokvapkáme medom a nakrájame.

TIP: AK chcete koláč obohatiť o dávku bielkovín, pridajte si do pudingu odmerku proteínu alebo si pripravte rovno proteínový puding 😉

vyber-ponuka-fitness-sladkost2

Be Social