Potrebujeme:
500g jemného nízkotučného tvarohu
250g hrudkového nízkotučného tvarohu
2 jogobely light – príchuť sušená slivka
1 balíček (20g) mletej želatíny
2 PL maku
1 PL brezového cukru
1 PL slivkového lekváru
balenie kakaových Hobbits sušienok
125g sušených sliviek
Postup:
Sušené slivky zalejeme v miske teplou vodou a necháme zmäknúť. Želatínu nasypeme do 3 PL vody a necháme napučať. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zmiešame tvarohy so slivkovým jogurtom, dosladíme xylitolom (alebo stéviou) a primiešame slivkový lekvár a mak.
V kuchynskom robote rozdrvíme pol balenia (asi 125g) hobbits sušienok. Potom k nim pridáme sušené slivky a 3 PL vody, v ktorej sa namáčali. Všetko spolu zmixujeme, a vzniknutú hmotu na korpus roztlačíme na spodok okrúhlej formy.
Želatínu zahrejeme, rozpustíme a zamiešame do tvarohovej hmoty, ktorú vylejeme do formy na sušienkovo-slivkový korpus. Tortu odložíme stuhnúť do chladničky. Podávame ozdobenú sušenými alebo čerstvými slivkami s rozdrvenými hobbits sušienkami.