Potrebujeme:
250 g tvaroh jemný hrudkový
1/2 odmerky vanilkového proteínu
2 PL ovsenej múky alebo špaldovej krupice
1 vajce
lekvár alebo lesné ovocie
1 ČL kakaa (prípadne granko)
Postup:
Tvaroh dôkladne ručne premiešame s proteínom a múkou ( alebo krupicou). Rozbijeme jedno celé vajíčko a pridáme do zmesi, opäť dobre zamiešame, aby sa ingrediencie spojili. Do hrnca dáme variť vodu, počkáme kým začne vrieť. Ruky si namočíme do studenej vody, bude sa nám tak lepšie pracovať s hmotou. Tvarujeme malé guľky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Keď nám vyplávajú na povrch, necháme ich ešte minútku variť a potom povyberáme. Podávame s jahodovým lekvárom, ovocím a grankom. Z tejto dávky pripravíme asi 10 guliek.
1 tvarohová guľka priemerne obsahuje: 1,2 g tuku, 5,5 g bielkovín a 2,4 g sacharidov