Tvarohovo – krupicový koláč

Potrebujeme:

Na cesto:
5 vajec
5 PL cukru (trstinový/kokosový/brezový)
4 PL špaldovej krupice (napr. z DM)
4 PL ovsenej múky
1 a pol ČL prášku do pečiva
Na plnku:
250g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
1 -2 ČL vanilkovej esencie
1 ČL trstinového cukru (sladidla)
1 vajce
3 PL sušených hrozienok
škorica


 

>>>>>Vyberte si tie najlepšie produkty pre vaše zdravé pečenie (klik TU) <<<<<

eshop_fitness_dezerty_01


Postup:

Najprv si oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov a cukru potom vyšľaháme tuhý sneh. Jednu PL cukru môžeme pridať do žĺtkov, ktoré tiež dobre prešľaháme. Potom žĺtka pridáme k bilekom a stierkou jemne premiešame, aby sa hmota spojila. V ďalšej miske zmiešame suché suroviny – špaldovú krupicu, ovsenú múku a prášok do pečiva. Potom to všetko pridáme do snehovej zmesi, ale po tretinách. Dobre a jemne zamiešavame, aby sa cesto pekne spojilo. Malý plech vyložíme papierom na pečenie a zmes naň vylejeme.
Teraz pripravíme tvarohovú plnku. V miske vidličkou rozdrvíme hrudkový tvaroh. Pridáme vanilkovú esenciu, vajíčko, cukor, škoricu a sušené hrozienka. Všetko spolu dobre premiešame. Takúto tvarohovú plnku rovnomerne rozdrobíme na cesto na plechu. Vložíme koláč do rúry vyhriatej 180°C a pečieme asi tak 25-35 minút. Upečený koláčik vyberieme, necháme trochu vychladnúť a hotovo. Môžeme nakrájať a podávať ku kávičke. Ja som ho rozkrájala na 13 menších kociek.

1 porcia obsahuje: 2g tuku, 7g bielkovín a 6g sacharidov.

Be Social