Višňové zákusky

Potrebujeme:

Ingrediencie cesta:                                                                

  • 1,5 dl vlažná voda
  • 8 g skorocelová múka
  • 135 g mandľová múka                                                              
  • 1 ČL konjacová múka
  • 135 g maniok múka /Tapioca/
  • štipka kyselina  ascorbinová /Vitamin „C“/                                
  • štipka soli
  • 40g kokosový olej
  • 2 vajcia
  • 2 semienka z vanilky
  • 100 g sirup Agave

Kvások :

  • 6g droždie v prášku
  • 1 ČL sirup agáve
  • 0,5 l vlažná voda

K višňovej časti:                                                                  

  • cca 250 g vykôstkované višne
  • 2 ČL škorica
  • 2 PL erytritol                                                                        

Ku krému:

  • 5 dl husté kokosové mlieko
  • 4 vajcia,
  • štipka soli,
  • 2 semienka z vanilky
  • 60g Erytritol,     
  • 10 g maniok múka/Tapioka/

Postup:

Z  0,5 l vody , 1 ČL sirupu Agáve a droždia pripravíme kvások.

Skorocel rozmiešame vo vode cca  1,5 dl a necháme odstáť, necháme napučiť skorocel.

Suché ingrediencie  pomiešame, pridáme skorocel a kvások. Keď treba pridáme ešte trocha vody. Plech 20x30cm vyložíme  s papierom na pečenie a nalejeme cesto. Vykôstkované višne pomiešame so škoricou a s erytritolom a nasypeme na cesto. Necháme  nakysnúť/musí byť raz také veľké/. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky.

Kokosové mlieko, vanilku, žĺtky z vajec, múku Maniok a erythritol dôkladne pomiešame a pri stálom miešaní varíme na miernom  ohni, necháme vychladnúť. Z bielok so soľou vyšľaháme tuhý sneh a jemne pridáme ku krému. Nakrájané zákusky servírujeme  s týmto  chutným  kokosovým krémom.

Autor receptu: www.najtelo.com

 

 

Be Social