Určite aj vám pripomína detstvo a pri pomyslení na dobrú krupičku vás zahreje nielen v brušku, ale aj pri srdci. Dnes už okrem klasickej detskej krupice dostať kúpiť aj oveľa lepšie a zdravšie varianty. Napríklad špaldovú krupicu si určite netreba odopierať. Ja som ju kúpila v dm.
Potrebujeme:
Špaldová krupica
0,5 litra nízkotučné mlieko
2-3 PL trstinový cukor alebo iné sladidlo
trochu kravského masla
škorica alebo kakao na posypanie
Postup:
Myslím, že každý vie ako na to, ale predsalen: Cukor rozmiešame v mlieku a necháme zovrieť. Stíšime teplotu a na miernom ohni za stáleho miešania pridávame krupicu a varíme, až kým nemá požadovanú hustotu. Niekto má rád redšiu, niekto hustú. Hotovú krupicu vylejeme na tanier. Navrch položíme rozpustiť pár tenkých plátkov masla a posypeme škoricou alebo kakaom. Pre 2 osoby, dobrú chuť!
Vyskúšajte aj:
Najlepšie zdravé recepty s arašidovým maslom