Vianočné pečenie vo fitness štýle pokračuje. Tentokrát tu máme úžasné marcipánové guľky, plné zdravých tukov a vlákniny z mandlí. Luxusný dezertík na vianočné maškrtenie.
Potrebujeme:
120g lúpaných mandlí
120g trstinového cukru
1 PL kokosového oleja
1 bielok
rumovú esenciu
kvalitnú horkú čokoládu
>>>>>Vyberte si tie najlepšie produkty pre vaše zdravé pečenie (klik TU) <<<<<
Postup:
Pokiaľ nemáte lúpané mandle, zalejte ich vriacou vodou a o chvíľu olúpte a nechajte usušiť.
Ako prvý dáme do mixéra cukor a romixujeme, aby bol jemnejší. Potom cukor odložíme bokom. Do mixéra vysypeme mandle a mixujeme, kým máme jemnú múčku. Pridáme 1/2 PL kokosového oleja a dobre premiešame. Mixujeme kým nám vznikne mandľové maslo, musíme pritom priebežne stierať hmotu prichytenú na stenách mixéru.
Hotové mandľové maslo dáme do misky k hnedému cukru. Pridáme vidličkou napenený bielok a pár kvapiek rumovej esencie. Všetko dobre rukami spojíme a vymiesime marcipánovú hmotu. Odložíme na 30 minút do chladničky. Po polhodine hmotu vyberieme z chladu a necháme chvíľu zmäknúť. Zatiaľ si rozpustíme horkú čokoládu s 1/2 PL kokosového oleja. Z marcipánovej hmoty tvarujeme malé – milé guľky, ktoré máčame v čokoláde a ukladáme do košíčkov.