Potrebujeme:
1 balíček mandľového pudingu
500 ml nízkotučného mlieka
250g jemnej ricotty
2 odmerky vanilkového proteínu
1/2 PL xylitolu (alebo stéviu)
2 ČL rumovej esencie
balenie detských piškótov
silnú kávu
škoricu a kakao na posypanie
>>>>>Vyberte si tie najlepšie produkty pre vaše zdravé pečenie (klik TU) <<<<<
Postup:
Na spodok obdĺžnikovej formy alebo plastovej nádoby poukladáme vrstvu piškótov. Puding si pripravíme podľa návodu – v 1/3 rozmiešame pudingový prášok, zvyšné 2/3 vylejeme do hrnca, pridáme xylitol, rumovú esenciu, proteín a dobre rozmiešame. Potom mlieko necháme zovrieť, odstavíme, pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania povaríme ešte 1 minútu. Do hotového pudingu primiešame ricottu a vylejeme to na piškóty.
Navrch zatlačíme zopár piškótov namočených v káve a odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním tiramisu posypeme kakaom a škoricou a pokrájame na rovnaké kocky. Môžete ho dať na chvíľu do mrazničky, aby sa vám dalo krajšie pokrájať, keďže je mäkké.
Druhá možnosť je rozdeliť tiramisu do dezertných pohárov, do každého pridať pár piškótov a zjesť lyžičkou.