Dnes takto: krásne jesenné ráno, babie leto, slniečko v kuchyni. Čo bude na raňajky? U mňa špaldové palacinky so slivkovým lekvárom. Tieto chute sa k sebe pekne hodili, špaldová múka chutí jemne po orieškoch a slivkový lekvár to celé príjemne osvieži. Okrem toho špalda má hrejivé účinky a dodáva silu. Je ľahko stráviteľná, obsahuje vitamíny skupiny B a posilňuje imunitný systém. Takže ideálne jesenné raňajky. Ja som svoje palacinky robila úplne jednoducho. Pred prvou som dala na panvicu aj trochu kokosového oleja, ale nakoľko mám kvalitnú panvicu, na ktorú olej ani nepotrebujem, potom som už ďalší nepridávala a robila som ich nasucho.
Potrebujeme:
Na cesto
1 hrnček špaldovej múky
3/4 hrnčeka polotučného mlieka
1 vajce
štipka prášku do pečiva
štipka cukru ( u mňa xilytol )
kokosový olej na vyprážanie
Na potretie:
slivkový lekvár
škorica
xylitol/agáve/javorový sirup/med
Postup:
Suroviny na cesto vymiešame – všetci vieme akú konzistenciu by asi malo mať palacinkové cesto, takže prípadne doriedime/zahustíme. Na panvicu dáme čajovú lyžičku kokosového oleja a pomaly robíme palacinky. Hotové ich potrieme slivkovým lekvárom, posypeme škoricou a xylitolom. Mňam.