Superkoláč

Potrebujeme ( 4 porcie):

  • 200 g bielej fazule ( uvarenej alebo z konzervy )
  • 2 vajcia
  • ¼ – ½ ČL prášku do pečiva
  • 100 g tmavej čokolády ( najlepšie s min. 70% podielom kakaa)

 

>>>>>Vyberte si tie najlepšie produkty pre vaše zdravé pečenie (klik TU) <<<<<

eshop_fitness_dezerty_02


Postup:

Rúru si predhrejeme na 180°. Fazuľu rozmixujeme úplne nahladko, pridáme 2 vajíčka a prášok do pečiva ( množstvo prispôsobíme tomu, ako veľmi chceme mať koláč nadýchaný)a všetko spolu dobre premiešame. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a vmiešame do cesta. Výsledné cesto konzistenciou pripomína klasické múčnikové cesto. Hmotu vylejeme na vymastený a vysypaný plech a dáme piecť na cca 25 minút.  Podávame so šľahačkou.

Tento koláč je naozaj veľmi jednoduchý a chutí výborne. Jedna porcia obsahuje 8 g zdravého tuku, 6 g bielkovín a 18 g sacharidov. Podľa chuti si do cesta môžete pridať viac kakaa, trochu kávy, oriešky alebo si ho dosladíte stéviou či hnedým cukrom.  Treba použiť čo najjemnejšie fazule, aby bola ich chuť neutrálna a nebudete veriť, že je to koláč bez múky, tým pádom vhodný aj pri bezlepkovej diéte. Experimentujte a nájdite svoju vlastnú vylepšenú verziu.

Tip na záver: Nehovorte svojmu chlapovi z čoho to je! Máme skúsenosti, že sami nič nezbadajú a koláč im chutí, ale keď im prezradíte, že je to z fazule už sa ho nedotknú 😀

Be Social