Na tento recept teda budete potrebovať mandľové maslo, ktoré si môžete kúpiť v obchode so zdravou výživou alebo vyrobiť doma. Na internete nájdete množstvo návodov ako na to a na youtube aj kopu videí, ktoré vám to predvedú. Nie je to žiadna veda, vlastne je to úplne jednoduché. Mandle vysypete do mixéra a mixujete. Treba priebežne stierať hmotu, ktorá sa prilepí na steny mixéra a mixovať takých 20 minút. Najprv bude z mandlí múčka a potom sa začnú uvoľňovať oleje, ktoré vytvoria maslovú konzistenciu.
Potrebujeme:
1 vajce
1 bielok
5 PL mandľového masla
2 PL jemných ovsených vločiek
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL vanilkovej esencie
škoricu podľa chuti
40g čokolády s min. 70% obsahom kakaa na ozdobenie
Postup:
1. Všetky ingrediencie dáme do misky a zmixujeme ponorným mixérom.
2. Plech vyložíme papierom na pečenie. Polievkovou lyžicou naberáme hmotu a tvarujeme okrúhle koláčiky.
3. Vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme teplovzdušne cca 15 minút.
4. Vychladnuté koláčiky ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Tip: Čo sa týka cukru, je len na vás či použijete ako sladidlo hnedý cukor, med alebo niečo iné, čo máte rady. Taktiež vám možno bude stačiť 1 PL alebo si dáte aj 3 PL. Sladenie je len o vašich chutiach a preferenciách, takže si ho prispôsobte. Alebo ak máte vanilkový proteín, môžete ho požiť namiesto cukru, nakoľko je samotný sladko ochutený.
Čokoládu môžete aj nasekať nadrobno a zamiešať do cesta.
Z tejto dávky pripravíte 11 koláčikov. 1 koláčik obsahuje: 4g tuku, 3g bielkovín a 5g sacharidov.