Jablkovo-škoricové muffiny s hrozienkami

Kto by nemiloval muffiny? Nadýchané, mäkké koláčiky v praktickom papierovom košíčku, ktoré sa dajú pripraviť na milión spôsobov. A samozrejme zdravo. Napríklad  zo špaldovej múky a ovsených vločiek, ktoré sa skvele dopĺňajú s chuťou škorice, jabĺčka, hrozienok a orieškov. Zdravé mlsanie na raňajky, desiatu či ako dezert ku káve.

jablkove_skoricove_muffiny_fitness_dezerty_03

Potrebujeme:

  • 1 šálku špaldovej múky
  • 1 šálku ovsenej múky (najemno rozmixované ovsené vločky)
  • 1 vajce
  • 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 ČL škorice
  • 1 jablko
  • ¾ šálky mlieka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Sladidlo podľa chuti (trstinový cukor, xylitol, stévia…)
  • Sušené hrozienka
  • Pekanové alebo vlašské orechy

 

Náš tip: Ako sladidlo môžete použiť aj kokosový cukor, ktorý má GI 35, čo je nižšie ako má trstinový cukor. Okrem toho je bohatý na minerály draslík, horčík, zinok a vitamíny skupiny B. Je obľúbeným sladidlom aj pri paleo stravovaní. Odporúčame tento 100% prírodný kokosový cukor, ktorý zoženiete za veľmi dobrú cenu.

formoline


 

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame múky s práškom do pečiva a škoricou. Pridáme vajce, vanilkový extrakt, mlieko a nastrúhame jedno ošúpané jablko. Suroviny zmixujeme na hladké cesto, ktoré na záver dosladíme podľa vlastnej chuti preferovaným sladidlom a primiešame hrozienka. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a naplníme cestom. Pekanové oriešky nasekáme a posypeme povrch muffinov. Pečieme na 180°C 25-30 minút.

 

jablkove_skoricove_muffiny_fitness_dezerty_02

jablkove_skoricove_muffiny_fitness_dezerty_01

 

Vyskúšajte aj:

Domáce proteínové tyčinky

Najlepšie zdravé koláčiky bez výčitiek

Najlepší výber fitnesspotravín za skvelé ceny (3)

Be Social