Potrebujeme:
750g jemného nízkotučného tvarohu
2 balenia čučoriedkového jogurtu (napr. activia, jogobella light..)
1 čokoládový jogurt (napr. zvolenský fit&free)
1 ČL kakaa
1 balenie (20g) čírej mletej želatíny
1,5 dcl mlieka
menšie balenie detských piškótov
xylitol/stévia/iné sladidlo
Postup:
Želatínu vysypeme do mlieka a necháme asi 10 minút napučať. Zatiaľ si v miske zmiešame 500g tvarohu s dvoma čučoriedkovými jogurtami a podľa chuti dosladíme.
V ďalšej miske zmiešame zvyšných 250g tvarohu s čokoládovým jogurtom, kakaom a tiež podľa chuti dosladíme. Na spodok okrúhlej formy poukladáme piškóty. Želatínu zahrejeme, aby sa rozpustila, ale nevaríme. Potom ju rozdelíme do čučoriedkovej aj kakaovej hmoty a premiešame.
Piškóty zalejeme čučoriedkovou hmotou, na ktorú uložíme ďalšiu vrstvu piškót a opäť ich zalejeme. Nasleduje kakaová hmota a úplne navrch zvyšná čučoriedková hmota. Hotovú tortu odložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Podávame s krásnymi fialovými orgovánovými kvetmi, sú jedlé a dezert nádherne dozdobia a pozdvihnú.
Náš tip: Ak chcete v tomto dezerte navýšiť dávku bielkovín, pridajte aj odmerku vanilkového alebo čokoládového proteínu. Za skvelú cenu kúpite napríklad Proteín Gymbeam Just Whey.
Vyskúšajte aj:
Čokoládový proteínový cheesecake s čučoriedkami
Nákupný zoznam štíhlej a fit ženy
Ako si pripraviť dezerty, z ktorých sa nepriberá? Použite tieto suroviny!