Potrebujeme:
Cesto:
160g hladkej celozrnnej pšeničnej múky
2 ČL kypriaceho prášku
1 vajce
150g bieleho jogurtu
1 dl mlieka
1 ČL vanilkovej esencie
sladidlo (xylitol/hnedý cukor/stévia)
Plnka:
250g nízkotučného hrudkového tvarohu
1 ČL vanilkovej esencie
1 PL maku
7 sliviek
sladidlo (xylitol/hnedý cukor/stévia)
zapekané musli
Postup:
V jednej miske zmiešame múku s práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme vajíčko, jogurt, vanilkovú esenciu, mlieko. Vlhké suroviny pridáme do múky a zmiešame.
Teraz cesto podľa chuti dosladíme ľubovoľným sladidlom a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Hrudkový tvaroh dáme do misky a vidličkou rozmrvíme.
Pridáme 1 ČL vanilkovej esencie, 1 PL maku, podľa chuti dosladíme a premiešame. Tvarohovou zmesou rovnomerne posypeme celý koláčik. Slivky vykôstujeme, nakrájame na menšie kusy, jemne posypeme cukrom a rovnomerne rozložíme na koláčik.
Nakoniec koláč posypeme trochou musli a vložíme do rúry vyhriatej na 175°C. Pečieme teplovzdušne asi 25 minút. Po vychladnutí koláčik nakrájame. Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj:
Mandľové sušienky z 3 ingrediencií
Fit “KINDER” zákusok s jahodami