Marhuľová roláda so Šmakounom

Viete čo je Šmakoun? Absolútne úžasná vec – zdravá a nízkokalorická fitness potravina plná bielkovín, ktorá nesmie chýbať ani v našich fitness receptoch. Vyrába sa z vaječných bielkov a zoženiete ho v rôznych príchutiach. Dnes sme vyskúšali marhuľový a výsledok je vynikajúci 🙂

Potrebujeme:

Korpus:

  • 5 bielkov
  • 4 žĺtka
  • 3 PL trstinového cukru
  • 2 PL hladkej celozrnnej pšeničnej múky
  • 2 PL ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek)
  • 1 PL kakaa

Plnka:

  • 250 jemného nízkotučného tvarohu/alebo ricotty/alebo syra mascarpone
  • 1 balenie Šmakoun marhuľa
  • 1-2 PL agáve sirupu/prípadne iné obľúbené sladidlo

 


Postup:

Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a jemne zamiešame do bielkovej hmoty. V ďalšej miske zmiešame celozrnnú, ovsenú múku a kakao.

Tiež pridáme k bielkovej hmote a s citom premiešame, aby sa nám všetko spojilo do nadýchaného cesta.

Stredný plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 15 minút. Upečený korpus zvinieme do vlhkej utierky a necháme úplne vychladnúť.

Krém si pripravíme veľmi jednoducho: v kuchynskom robote zmixujeme tvaroh s marhuľovým šmakounom a dosladíme podľa chuti.

Vychladnutý korpus rozvinieme, oddelíme od papiera a naplníme marhuľovou plnkou. Ak chcete, môžete ho predtým potrieť aj domácim marhuľovým džemom. Roládu opäť zvinieme a odložíme stuhnúť do chladničky.

Tip: Trstinový cukor môžete nahradiť kokosovým, ktorý má nižší glykemický index (len 35) a obsahuje dôležité vitamíny aj minerály. Je ideálnym sladidlom aj pri diéte.

 

Ovsená_roláda_so_smakounom_fitness_dezerty_01

 

 

 

Vyskúšajte tiež:

Kinder rez s brusnicovým Šmakounom

Fitness cheesecake s ovocím

Pomarančovo-kakaový tvarohový dezert

Najlepšie zdravé recepty s arašidovým maslom

Be Social