Pomarančovo-kakaový tvarohový dezert

Hmm kombinácia chuti pomaranču a kakaa je príjemne osviežujúca a kontrastná. Výborne sa dopĺňajú. Tvaroh zmiešaný so želatínou dodá telu potrebné bielkoviny a potešíte aj svoje kĺby. A to všetko jednoducho, chutne a pekne 😉

Potrebujeme:

  • 500g jemného nízkotučného tvarohu
  • 200 ml nízkotučného mlieka
  • 1 balíček mletej čírej želatíny (20g)
  • 70g trstinového cukru (prípadne adekvátne množstvo iného sladidla)
  • 1 PL kakaa
  • 1 menší pomaranč
  • 1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna

protein-do-fitness-receptov

 

Postup:

Želatínu necháme 15 minút napučať v mlieku. Tvaroh vymiešame s cukrom a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao. Do druhej pomarančovú šťavu aj s dužinou a citrónovú kôru. Želatínu zahrejeme, ale nevaríme. Rozdelíme ju do obidvoch tvarohových hmôt a premiešame. Formu (napríklad na srnčí chrbát) vyložíme potravinárskou fóliou, nalejeme do nej obidve hmoty a odložíme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc. Podávame napr. s malinami alebo mandarinkovým kompótom a hoblinkami horkej čokolády.

tvarový_želatínový_pomarančový_fitness_dezert_03

tvarový_želatínový_pomarančový_fitness_dezert_07

 

Vyskúšajte aj:

Fitness cheesecake s ovocím

Najlepšie zdravé recepty s arašidovým maslom

Tipy na najlepších FIT kuchynských pomocníkov pre zdravý životný štýl

 

Najnovšie z blogu

Inca Collagen: moja recenzia a skúsenosť – oplatí sa?

Na našom blogu pravidelne testujeme zdravé potraviny či výživové doplnky. Nemohli sme preto vynechať jeden...

Read More

Lipozomálne vitamíny – všetko, čo o nich treba vedieť

Trh s výživovými doplnkami neustále rastie a napreduje. Niet sa čomu diviť, keďže vitamíny a...

Read More

Najnovšie z blogu

 

Be Social