Tento zdravý špaldový koláč je super chutný a ľahký na prípravu. Hodí sa na pohodové víkendové dni, kedy niečo sladké nesmie chýbať. Cesto je vláčne a celkom sýte, preto si tento koláčik môžete pokojne dať aj ako zdravé raňajky či zabaliť na desiatu.
Upečený koláč si môžete ďalej vylepšiť podľa chuti. My sme dnes zvolili sviežu kombináciu orechového masla, jahodového džemu, kokosu a čerstvých jahôd. Použili sme orechové masielko od NuttyCream v kombinácii mandle + kokos + čokoládový proteín a je to ozajstné nebíčko v papuľke.
Keď si budete nabudúce vyberať orechové maslo, odporúčame ochutnať Nutty Cream, majú aj ďalšie lákavé príchute a všetky sú z kvalitných surovín 😉 A teraz poďme na recept.
Potrebujeme:
- 1,5 šálky hladkej špaldovej múky
- 0,5 šálky strúhaného kokosu
- 1,5 šálky mlieka (môže byť aj rastlinné)
- 2 ČL mletej škorice
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 2 PL jahodového džemu
- 2 vajcia
- 6 PL kokosového cukru
Na ozdobu:
- orechové maslo (napríklad NuttyCream mandle + kokos+ čokoládový proteín
- kokos
- jahodový džem
- jahody
Postup:
- V miske zmiešame špaldovú múku, škoricu, kokos a prášok do pečiva.
- Pridáme mlieko, vajíčka, jahodový lekvár a kokosový cukor.
- Suroviny zmiešame mixérom na hladké cesto
- Cesto vylejeme na menší plech, ktorý buď vyložíme papierom na pečenie alebo klasicky vymastíme a vysypeme múkou.
- Koláč pečieme na 180°C asi 35 minút.
- Hotový špaldový koláč natrieme lekvárom a orechovým maslom, posypeme kokosom a podávame s čerstvým ovocím. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj
Recenzia na Venira PREMIUM kolagén: Kvalita a prírodné zloženie na prvom mieste
Na našom blogu fitnessdezerty.sk neustále hľadáme značky a produkty, ktoré podporujú zdravý životný štýl. Tentokrát...
Active Vegan Collagen recenzia: vyskúšali sme unikátny vegánsky kolagén od KolagenDrink
V tomto článku sa bližšie pozrieme na vegánsky kolagén od značky Kolagendrink. Presne tak, aj...