Potrebujeme:
- 400g hladkej celozrnnej pšeničnej múky
- 70g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 200g masla
- trochu citrónovej kôry
- 1 ČL vanilkového extraktu
- slivkový lekvár na potretie
- mandľové lupene na posypanie
Postup:
Zo surovín v miske vypracujeme cesto a odložíme ho do chladničky asi na pol hodinu. Rúru si vyhrejeme na 180°C. Odležané cesto vyvaľkáme a natlačíme do vymastenej-vysypanej okrúhlej formy.
Trochu cesta si necháme na mriežky. Koláč štedro potrieme slivkovým lekvárom, ozdobíme mriežkami a dáme piecť asi na 30 minút. Hotový a vychladnutý koláč posypeme mandľami a nakrájame.
Vyskúšajte tiež:
Najlepšie jarné tvarohové recepty
5 tipov, ako použiť arašidové maslo vo fitness kuchyni