Hmm kombinácia chuti pomaranču a kakaa je príjemne osviežujúca a kontrastná. Výborne sa dopĺňajú. Tvaroh zmiešaný so želatínou dodá telu potrebné bielkoviny a potešíte aj svoje kĺby. A to všetko jednoducho, chutne a pekne 😉
Potrebujeme:
- 500g jemného nízkotučného tvarohu
- 200 ml nízkotučného mlieka
- 1 balíček mletej čírej želatíny (20g)
- 70g trstinového cukru (prípadne adekvátne množstvo iného sladidla)
- 1 PL kakaa
- 1 menší pomaranč
- 1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna
Postup:
Želatínu necháme 15 minút napučať v mlieku. Tvaroh vymiešame s cukrom a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao. Do druhej pomarančovú šťavu aj s dužinou a citrónovú kôru. Želatínu zahrejeme, ale nevaríme. Rozdelíme ju do obidvoch tvarohových hmôt a premiešame. Formu (napríklad na srnčí chrbát) vyložíme potravinárskou fóliou, nalejeme do nej obidve hmoty a odložíme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc. Podávame napr. s malinami alebo mandarinkovým kompótom a hoblinkami horkej čokolády.
Vyskúšajte aj:
Najlepšie zdravé recepty s arašidovým maslom
Tipy na najlepších FIT kuchynských pomocníkov pre zdravý životný štýl
Najnovšie z blogu
Recenzia na Venira PREMIUM kolagén: Kvalita a prírodné zloženie na prvom mieste
Na našom blogu fitnessdezerty.sk neustále hľadáme značky a produkty, ktoré podporujú zdravý životný štýl. Tentokrát...
Active Vegan Collagen recenzia: vyskúšali sme unikátny vegánsky kolagén od KolagenDrink
V tomto článku sa bližšie pozrieme na vegánsky kolagén od značky Kolagendrink. Presne tak, aj...
Najnovšie z blogu