Vynikajúci koláč na spôsob obľúbenej Marlenky. Špaldová múka má jemnú orieškovú chuť a výborne sa dopĺňa s chuťou orechov, medu a tvarohu.
CESTO
- 6 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky,
- 5 PL mletých orechov,
- 4 vajcia,
- 1 PL kypriaceho prášku do pečiva,
- 6 PL trstinového cukru, alebo inej zdravej náhrady cukru
- 1/8 šálky vody.
KRÉM
- 250g jemného nízkotučného tvarohu,
- 3-4 PL medu,
- 1 ČL vanilkového extraktu,
- 2 PL mletých orechov,
- 40g kvalitnej horkej čokolády.
POSTUP
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy a vodu. Žĺtkovú zmes pridáme k bielkom a jemne stierkou zamiešame, aby sa cesto spojilo a ostalo nadýchané.
- Menší plech alebo zapekaciu misku vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Pečieme na 170°C asi 45 minút. Hotový koláčik necháme odpočinúť a vychladnúť. Tvaroh zmiešame s orechmi, osladíme medom a dochutíme vanilkovým extraktom.
- Koláč prekrojíme na 2-3 pláty a potrieme plnkou. Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustíme asi 40g čokolády a koláč jemne ozdobne pofŕkame.
Najnovšie na blogu:
Recenzia na Venira PREMIUM kolagén: Kvalita a prírodné zloženie na prvom mieste
Na našom blogu fitnessdezerty.sk neustále hľadáme značky a produkty, ktoré podporujú zdravý životný štýl. Tentokrát...
Active Vegan Collagen recenzia: vyskúšali sme unikátny vegánsky kolagén od KolagenDrink
V tomto článku sa bližšie pozrieme na vegánsky kolagén od značky Kolagendrink. Presne tak, aj...